VPS si Servere Dedicate

Ce sunt serverele dedicate ?

Serverele dedicate sunt servere fizice , pe care doar tu le administrezi, iar toate resursele (cpu, memorie, i/o) nu le imparti cu nimeni.

Ai nevoie de un server dedicat, doar daca ai unul sau mai multe site-uri cu un trafic foarte mare sau ai un site care are nevoie de foarte multe resurse pentru a functiona. Un server dedicat fiind util si atunci cand baza de date a site-ului tau este foarte mare dar totusi vrei sa ai un load time mic.

Diferenta dintre un server dedicat si un vps este ca toate resursele acelui server sunt doar ale tale, eliminand principalul Bottleneck a vps-urilor si anume viteza de citire si scriere a hard disk-urilor instalate pe serverul fizic.

Ai nevie de un VPS si Servere Dedicate , aici vei gasi tot ce trebuie sa stii.

Ce este Gazduirea Web VPS ?

VPS = Virtual private Server (server virtual privat). Dupa cum si numele o spune, este vorba despre un server virtual, cu resurse proprii (cpu, memorie, i/o) pe care nu le imparte cu nimeni.

Serverele virtuale (vps-urile) sunt gazduite pe servere fizice , care sunt impartite in mai multe servere virtuale, cu resurse dedicate pentru fiecare.

De exemplu:

Daca avem un server fizic care are 8 core, 8 gb memorie si 1 tera hard disk si am instala pe el 8 servere virtuale (vps-uri) cu resurse egale, atunci fiecare vps va avea urmatoarele resurse: cate 1 core, 1 gb memorie si cate 125 gb hdd.