Ce este granitul?

Granitul este o rocă igienă de culoare deschisă , cu granule suficient de mari pentru a fi vizibile cu ochiul liber. Se formează din cristalizarea lentă a magmei de sub suprafața Pământului.
Granitul este compus în principal din cuarț și feldspat cu cantități mici de mică, amfibule și alte minerale . Această compoziție minerală oferă de obicei granitului culori roșii, roz, gri sau albe, cu granule minerale întunecate vizibile în întreaga piatră .
Granitul este cea mai cunoscută rocă igneoasă. Mulți oameni recunosc granitul pentru că este cea mai comună rocă igneoasă găsită pe suprafața Pământului și pentru că granitul este folosit pentru a face multe obiecte pe care le întâlnim în viața de zi cu zi. Acestea includ blaturi, plăci de pardoseală, piatră de pavaj, curbură, trepte de scări, furnir de construcție și monumente funerare din granit pentru cimitir. Granitul este folosit în jurul nostru – mai ales dacă locuiți într-un oraș.
Granitul este, de asemenea, cunoscut de numeroasele expozitii naturale de renume mondial. Acestea includ: Stone Mountain, Georgia; Valea Yosemite , California; Mount Rushmore, Dakota de Sud; Vârful lui Pike, Colorado; și Munții Albi, New Hampshire.